23948sdkhjf

Kort nyt

Kort nyt fra havnene. Læs blandt andet om: Ny EU-havnelov * Godsomsætning i havnene * Fjord Lines kvaler med Kristiansand.
EU på vej med havnelov

Mens Danmark arbejder på højtryk med en ny havnelov, overhaler EU indenom. I et netop meddelt direktivforslag lægges der op til omfattende ændringer i havnenes virke. Særligt virksomheder med tilknytning til havne skal have bedre udviklingsmuligheder. Det skal ske ved, at havnene får mere frihed til at samarbejde med de private virksomheder, skriver Danske Havne i sit seneste nyhedsbrev. Kommissionen vil have sit forslag hurtigt igennem og forventer, at det kan træde i kraft den 1. april 2012.

Det går bedre

Danmarks Statistik har offentliggjort tal for godsomsætningen på de større havne i 4. kvartal 2010. Tallene viser tendens til stigende godsmængder. Målt i ton kunne der i 4. kvartal 2010 spores en stor fremgang (9 pct.) i forhold til 3. kvartal og en beskeden fremgang (3 pct.) i forhold til 4. kvartal 2009, oplyser Danske Havne.

Kristiansand tøver med svar

Til næste år vil Fjord Line sejle med to cruisefærger mellem Hirtshals og Kristiansand. I den forbindelse sendte Fjord Line allerede sidste år et forslag til sejlplan 2012 til havnemyndighederne i Kristiansand og Hirtshals. Sejlplanen blev godkendt i Hirtshals allerede efter et par uger, men rederiet venter stadig på svar fra Kristiansand. Nu er der blevet sendt en rykker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094