23948sdkhjf

Ingen kø og forsinkelser ved øget grænsekontrol

Det bliver lettere at fange afgifts- og cabotagesyndere. Regeringen lover en smidig overvågning uden mindelser om gammeldags grænsebomme
Dansk Folkeparti tilbyder at stille den gamle grænsestation i Sæd til rådighed vederlagsfrit for staten. Det giver et billede af paspoliti og bilkøer som i gamle dage.

Vognmænd skal dog ikke frygte for forsinkelser på grund af grænsebomme. Den øgede overvågning (regeringen forsøger at undgå ordet ’kontrol’) ved grænsen bliver smidig med anvendelse af scannere og videoudstyr, lover justitsminister Lars Barfoed (K).

Regeringens forbillede er det svenske toldanlæg i Lernacken, som også kan blive dansk kontrolpost. Regeringen vil nemlig spørge svenskerne om lov til at placere danske toldere derovre på den nordre side, hvis Sverige ellers vil.

Vignetkontrol er på listen over opgaver, som den øgede kontrol skal tage sig af. Den første øgede kontrol bliver synlig om to-tre uger, men den vil ifølge Lars Barfoed være fuldt gennemført om to-tre måneder.

Cabotagekontrol

Kontrol af cabotage og underbetalte chauffører er også med på listen. Det ligger i formuleringen af opgaver med kontrol af "ulovlig anvendelse af udenlandsk indregistrerede biler i Danmark" og "udenlandske virksomheder og arbejdstagere, der ikke er korrekt registreret i forhold til myndighederne".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.501