23948sdkhjf

Containervækst på Aalborg Havn

Antallet af containere, der passerer Aalborg, er mere end fordoblet sidste år.
Aalborg Havn har i det første kvartal af 2011 haft en vækst på 133 procent i antallet af containerhåndteringer sammenlignet med samme periode i 2010.

En væsentlig forklaring på den store fremgang er etableringen af den feederlinie, der ugentligt forbinder Aalborg Havn med Rotterdam og Göteborg. Det første anløb var 18. august 2010, og alene denne faste forbindelse bidrager med 36 procent af den samlede containervækst.

Da WMS Harlingen den 12. maj lagde til i Aalborg Havn, lossede og lastede den 305 TEU, hvilket var rekord. Samtidig rundede linien de 5.000 TEU. Feederlinien, der besejles af X-Press Container Line, har ved de seneste syv anløb i Aalborg omsat 250 TEU per anløb i gennemsnit.

- De nordjyske virksomheder udnytter i stigende omfang den mulighed, der ligger i, at Aalborg nu via den faste containerforbindelse til Rotterdam er blevet koblet op på det globale transportnet, siger Jesper Skatka fra Aalborg Havn.

- Vi tror på yderligere vækst på ruten, samtidig med at vi forhandler med andre rederier om etablering af yderligere feedertrafik mellem Aalborg og betydende europæiske containercentre,

Endnu en grund til, at Aalborgs position som Danmarks tredjestørste containerhavn er blevet forstærket i årets første kvartal, er en betydelig stigning i den godsmængde, der er blevet håndteret af Royal Arctic Logistics.

- Vi oplever en voksende aktivitet i Grønland, og især et stort byggeprojekt i Nuuk har medvirket til øgede forsyninger, fortæller salgschef Esper Boel, Royal Arctic Logistics.

- Samtidig skal fremgangen i det første kvartal ses i lyset af, at vi i år i vintermånederne har været i stand til at besejle langt de fleste havne, hvad vi ikke kunne i fjor. I år har vi sendt et skib af sted fra Aalborg hver uge, hvor det i fjor var hver tiende dag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079