23948sdkhjf

Skib skal betale erstatning for bro

Der blev revet et stykke af betonen på en af Storstrømsbroens bropiller, da den blev snittet af et skib.
Der kommer nu et efterspil, hvor Banedanmark vil kræve erstatning fra mægleren bag det skib, der torsdag sejlede ind i Storstrømsbroen.

- Vi vurderer skadens omfang, og i sådan nogle tilfælde rejser vi erstatningskrav, så vi får dækket de udgifter, der er i forbindelse med en reparation, siger broingeniør ved Banedanmark Jørgen Nielsen.

Det var torsdag morgen, at en 80 meter lang coaster under Bahamas flag ramte en bropille. Men kaptajnen meldte det først til myndighederne ud på eftermiddagen.

Banedanmark, der administrerer den i forvejen lukkede bro, sendte straks en inspektør til stedet for at se nærmere på skaderne.

- Det er den nordlige pille i det midterste gennemsejlingsfag, som skibet har ramt cirka otte meter over vandoverfladen. Der er en afskalning, hvor betonen er revet af, siger Jørgen Nielsen.

Broen har altså fået en skramme, der er cirka to meter høj og 20 centimeter i dybden på det dybeste sted.

- Det er ikke noget, der giver nogen risiko for broens bæreevne, så det er en overfladisk skade. Der er ikke brug for nogen øjeblikkelig reparation, siger Jørgen Nielsen.

Revner i broen har allerede fået Banedanmark til at lukke den for togtrafik. Broen forventes at skulle være lukket et par uger endnu.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096