23948sdkhjf

Tag køretøjet i pant

Nyt forslag fra Venstres Karsten Nonbo: Udenlandske lastbiler skal tilbageholdes, indtil bøden er betalt.
Formanden for Færdselssikkerhedskommissionen, politibetjent og trafikudvalgsmedlem Karsten Nonbo (V) vil ikke acceptere, at udenlandske lastbiler slipper for bøder, fordi det er nemmere for politiet at lade dem køre. Han foreslår at gøre som i Frankrig, hvor politiet tager køretøjet i pant.

- Vi skal have hver én krone, før de udenlandske lastbiler får lov til at køre ud af landet igen. Bøderne skal klares ved vejkanten, siger Karsten Nonbo.

- Hvis chaufføren siger: "I have no money", skal svaret være: "Then you have no car". Så skal han nok finde pengene.

Karsten Nonbo ønsker også, at man anvender det objektive ansvar over for de udenlandske biler. Den udenlandske chauffør skal betale to tredjedel af den samlede bøde, mens vognmanden i udlandet slipper med en tredjedel af bøden.

På den måde vil begge parter får noget ud af det. Vognmanden slipper nådigere end en dansk konkurrent, mens de danske myndigheder slipper for at bruge kræfter på at inddrive bøder i udlandet.

Læs mere

Læs mere i Transportmagasinet, som er på gaden i dag mandag den 18. april 2011.

Læs også om ITDs generalforsamling. Inge Merete Koch fortæller, hvorfor hun stillede op til bestyrelsen. Formanden Mogens Therkelsen fortæller, hvorfor han overvejer at tage en periode til som formand. Direktør Jacob Chr. Nielsen fortæller om, hvordan har fik ideen til årets aprilsnar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14