23948sdkhjf

Nye affaldsregler

Miljøministeren har underskrevet en revideret affaldsbekendtgørelse, som gennemfører nye regler for genbrugspladserne.
Fra. 1. januar 2012 skal virksomheder tilmelde sig genbrugspladsen, hvis de ønsker at bruge den – og gør virksomhederne ikke dét, skal der heller ikke betales gebyr.

Kommunerne beslutter, om betaling for anvendelse skal ske pr. besøg eller som en abonnementsordning, som vi kender fra i dag. Kravet er dog, at kommunerne skal sikre, at der er nøje sammenhæng mellem virksomhedernes brug af og betaling for genbrugspladsen står i rimeligt forhold til hinanden.

En gennemgående ændring i bekendtgørelsen er, at det efterhånden velkendte begreb "kildesorteret, genanvendeligt erhvervsaffald" er blevet ændret til "kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse" og desuden er "genanvendeligt affald" blevet ændret til "affald egnet til materialenyttiggørelse". Meningen er den sammen, og begrebet dækker over det affald, som kan køres uden kommunal anvisning.

Miljøstyrelsen vil udsende endnu en revision af affaldsbekendtgørelsen i starten af 2012. Her vil man vurdere flere af de forslag, som organisationerne har fremsat. DTL har spillet ind med en række af forslag og vil følge processen tæt.

Miljøstyrelsen forventer også, at affaldsdatamodellen skal undergå en vurdering. Det vil ske når en kvalitetssikring af data for 2010 er færdig

Kilde: DTL.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062