23948sdkhjf

Færre overtrædelser ved dyretransporter

Politiets statistik og Fødevarestyrelsens kontroller viser, at dyretransportørerne er blevet bedre til at håndtere transporterne i forhold til tidligere.
Antallet af overtrædelser er næsten halveret, når man sammenligner 2009 og 2010, hvor den seneste statistik er fra.

Hos DTL, der organiserer dyretransportørerne, er man meget glad for den positive udvikling.

- Der er først og fremmest den lovpligtige uddannelse, som har gjort den store forskel, siger vognmand Stinne Møller Hansen, der er formand for specialforeningen DTL Dyr.

- Uddannelsen blev indført for et par år siden og har medvirket til, at dyretransportørerne har måttet sætte sig grundigt ind i de meget komplicerede regler. De meget skrappe sanktioner med klippekortsordningen har også haft en vis indflydelse, siger hun.

Bakket op af DTL

Stine Møller Hansen lægger også vægt på, at der i DTL har været holdt flere møder, hvor holdninger og viden om dyretransporter er blevet udvekslet.

- Denne del af vognmandsbranchen har været hængt ud i pressen som dyremishandlere, selv om der kun har været få egentlige sager. Derfor gør vi en stor indsats for at få fjernet alle fejl.

- Et af de største problemer er, at der skal være orden i papirerne. Derfor har vi i DTL udsendt en mappe til alle medlemmer. Mappen rummer alle dokumenterne på en ensartet måde. Det gør det lettere for vognmændene - men også lettere for politiet at kontrollere papirerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078