23948sdkhjf

PostNord udvider i Norge

Det danske og svenske postvæsen, som nu hedder PostNord, har indgået aftale med Eek Holding om en kontant overtagelse af det norske Eek Transport.
Eek Transport er blandt de ti største leverandører af transport- og logistiktjenester i Norge. Med overtagelsen øger PostNord sine eksisterende aktiviteter i Norge og forstærker koncernens position og muligheder på det voksende norske logistikmarked.

Eek Transport omsatte i 2010 for 265 millioner norske kroner. Firmaet driver en landsdækkende virksomhed i Norge med egen kapacitet og agentsamarbejde. Der er cirka 200 medarbejdere.

Store kunder kommer fra bilreservedelsbranchen og VVS-branchen.

I 2010 blev Eek Transport udnævnt som årets transportvirksomhed af Norges Lastebilforbund.

Er allerede store i Norge

PostNord ejer i forvejen en stor norsk transportvirksomhed, nemlig Tollpost Globe med en omsætning i 2010 på 2,4 milliarder norske kroner, 900 medarbejdere og 800 chauffører.

Overtagelsen af Eek Transport supplerer PostNords eksisterende virksomhed og kundeportefølje i Norge. Overtagelsen skaber desuden potentiale for synergier inden for salg, produktion og administration. Hermed styrkes også mulighederne for krydssalg mellem virksomhederne, ligesom koncernens logistiksortiment som helhed i Norden bliver forstærket.

Vil være førende i Norden

- Med Norden som vores hjemmemarked skal PostNord være den førende aktør inden for kommunikation og logistik i det nordlige Europa, siger Lars Idermark, som er adm. direktør og koncernchef i PostNord.

- Et vigtigt led i opfyldelsen af dette mål er indgåelse af partnerskaber og opkøb, hvor vi ser muligheder for en styrkelse af vores produktudbud og position. Med overtagelsen af Eek Transport øger vi vores aktiviteter i Norge og styrker vores position og vores muligheder i landet,

- PostNord driver i dag en succesfuld logistikforretning i Norge gennem Tollpost Globe. Med overtagelsen af Eek Transport udvider vi vores produktudbud, styrker vores attraktivitet som leverandør på det voksende norske logistikmarked og konsoliderer vores nordiske netværk, siger Henrik Højsgaard, som er chef for forretningsområde Logistik i PostNord.

Transaktionen forudsætter en godkendelse fra de norske konkurrencemyndigheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078