23948sdkhjf

Kolossal vækst i Østersø-regionen

Der er til hver en tid mere end 2000 handelsskibe i Østersøen, og om 15 år vil der være dobbelt så mange. Danmarks Rederiforening satte på et pressemøde for nylig fokus på nærskibsfarten i den betydningsfulde region. Mødet foregik meget passende ombord på en Scandlines-færge mellem Helsingør og Helsingborg.
Dansk skibsfart er næsten tilbage på det niveau, som rederierne befandt sig på i 2008, da den økonomiske krise satte ind.

Valutaindsejlingen er næsten helt oppe på samme niveau, og selvom rederiernes omsætning generelt er lidt mindre end for tre år siden, er der større overskud, for krisen har i den grad tvunget rederierne gennem en udviklingsproces.

Selv om der stadigvæk er pres på markederne, er rederierne optimister og forventer mere vækst i de kommende år, ikke mindst i den vigtige Østersøregion, hvor prognoser spår om vækstrater i trafikmængderne på over fem procent årligt.

- Der bor omkring 90 millioner mennesker i denne region, og der er til hver en tid 2.000 handelsskibe i Østersøen. Hvis vi ser på fremskrivninger, vil der om 15 år være mere end dobbelt så mange. Det er selvfølgelig noget, som er værd at kigge på for danske rederier, siger Jan Fritz Hansen, vicedirektør i Danmarks Rederiforening.

Rusland trækker op

Når rederierne forventer at få mere at se til i Østersøregionen, skyldes det ikke mindst Rusland.

- Det er ganske tæt på, at Rusland kobler sig op på WTO, altså de internationale aftaler om frihandel på varesiden og på servicesiden.

- Man kan måske ikke sammenligne med, hvad der skete i Kina, men hvis det bare kommer til at ligne en lille smule, så kommer der rigtig godt gang i handel og dermed også søfart i denne region, slutter Jan Fritz Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079