23948sdkhjf

Kamp for modulvogntog i EU

Det vil styrke EU's erhvervsliv med et mere effektivt transportsystem. Derfor vil det danske EU-formandskab næste år arbejde for at få tilladt modulvogntog på strækninger over hele EU.
Det oplyser organisationen Dansk Erhverv.

- EUs produktivitet er i disse år under pres i den globale konkurrence. Derfor må hver sektor af erhvervslivet gøre sig mere konkurrencedygtig og effektiv, siger Jesper Højte Stenbæk.

- For transporterhvervets vedkommende er det oplagt, at modulvogntog, der kan transportere mere gods pr. enhed end øvrige lastbiler, er en af måderne til at opnå større produktivitet på. Derfor er det glædeligt, at Danmark som formandsland i EU i første halvår af 2012 vil arbejde for at få tilladt modulvogntog i hele EU.

Tyskland i vejen

- I dag har modulvogntog ikke lov til at køre gennem Tyskland til Holland, hvilket ellers er et hedt ønske hos vognmændene, fordi Holland også tillader modulvogntog. Tyskland, der ellers er på vej med et forsøg, ligger lige nu i vejen for dette ønske.

- Modulvogntog er mere effektive, trafiksikre og miljøvenlige. Derfor burde det være oplagt, at alle lande i EU straks tillod dem, siger chefkonsulenten.

- Politisk er tanken om større lastbiler desværre ikke altid lige populær. Derfor kan Danmark stå over for en vanskelig opgave, når vi under formandskabet vil forsøge at få dem tilladt i hele EU.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078