23948sdkhjf

Rapport om Danmark som transportland

I Transportministeriets udspil "Danmark som transportland" gennemgås de udfordringer og muligheder, som transportsektoren herhjemme vil stå overfor i de kommende år.
Danmark har en unik position indenfor logistik og transport. Den position skal forsvares, siger transporminister Hans Chr. Schmidt og henviser til Transportministeries nye rapport..

- Danske virksomheder har mange dygtige medarbejdere. Det giver os en konkurrencefordel i forhold til de lande, vi normalt sammenligner os med. På den anden side skaber den stigende international konkurrence enorme udfordringer for transporterhvervet. Dem bliver vi nødt til at sætte ekstra fokus på for at opretholde vores position.

Må selv klare udfordringeerne

- Det er i høj grad erhvervet selv, som skal imødegå disse udfordringer, fortsætter transportministeren.

- Som minister vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at sikre så gode rammevilkår for erhvervet som muligt. Derfor vil det også blive et emne, som ministeriet vil sætte på dagsordenen under det danske EU-formandskab i 2012.

- Det er vigtigt at skabe fælles regler og vilkår for godstransporten for at sikre en god og effektiv konkurrence. Det gælder især kontrollen og håndhævelsen af reglerne. Det skal ikke være muligt at skabe sig en uretmæssig konkurrencefordel ved at overtræde reglerne, slutter ministeren.

Danmark som Transportland

Transportministeriets rapport "Danmark som transportland" peger på nogle af

* udfordringerne for det danske transportsystem i et internationalt perspektiv og

* mulighederne for det danske transporterhverv i de kommende år.

Det handler om både vejtransporten, havnene, lufthavnene og jernbanen. Målet er, at Danmark også i fremtiden skal være et effektivt transportland i det internationale transportsystem.

Læs rapporten på transportministeriets hjemmeside (www.trm.dk).

-

Eller følg dette link: http://www.trm.dk/da/publikationer/2011/...

Udvalgte temaer fra rapporten:

Havnene som omdrejningspunkt for internationale godstransporter

Udbredelse af forsøg med modulvogntog

Gode naborelationer - vigtig for den internationale transport
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109