23948sdkhjf

Op med humøret

Ugens leder i Transportmagasinet handler om et ganske enkelt spørgsmål: Hvorfor er landmænd og vognmænd altid utilfredse?
HVORFOR ER LANDMÆND og vognmænd altid utilfredse? Sådan lød det pudsige spørgsmål fra en lytter i et af mine yndlingsprogrammer i radioen, Brevkassen på P3. Her er det muligt at spørge om simpelt hen hvad som helst. Værterne forsøger at svare - enten ved at ringe til eksperter eller med hjælp fra lytterne, som SMS’er og ringer ind. Det er et meget underholdende program, som er værd at lytte til, når man er på langfart. Programmet sendes hver formiddag på P3.

RADIO-VÆRTERNE KUNNE ikke give en forklaring på ovenstående spørgsmål og bad om hjælp fra lytterne. chauffører, vognmænd, landmænd og alle mulige andre svarede - de fleste via SMS og mail. Det pudsige ved svarene var, at ingen af landmændene eller vognmændene opfattede sig selv som utilfredse. Tværtimod de syntes, at de var tilfredse - måske ikke ligefrem lykkelige; men de var i hvert fald ikke utilfredse.

ER DET SÅ ikke underligt, at de fleste mennesker opfatter landmænd og vognmænd som utilfredse. Er det fordi disse brancher kun er i medierne, når der er tale om brok... eller ulovligheder. Er det fordi vi kun tænker på de ordrer, som vi aldrig fik - og hurtigt glemmer de, vi fik? Hvorfor fortæller vi aldrig, hvor godt det er gået? Er det janteloven, der trykker? Hvad grundene er, må det være på tide at vende humøret. Vi har mange gode og positive historier rundt omkring i branchen. Hvorfor ikke få dem frem. Det må jo lige være tiden, hvor lastbilsalget stiger, eksporten går godt, værkstederne ansætter flere medarbejdere og travlhed hersker hos opbyggerne. Krisen er ved at være ovre! Hvis man lige mærker efter, så går det måske ikke så ringe endda... Bevares. Det kunne da gå bedre. Ja! Vi behøver ikke gå over gevind som ham spekulanten og trusserederen Lindinger fra 1970’erne. "Op med humøret" proklamerede han på forsiden af BT og Ekstra Bladet kort tid før han gik konkurs - og gik ind i politik!!

HVORNÅR HAR DU sidst sagt noget positivt til en journalist? Jamen - start allerede i dag. Ring og fortæl en god historie. Undertegnede sidder ved telefonen og venter de næste 14 dage.

Ellers ses vi vel på Vestfyn Trækker 27.-29. maj - eller den 14. juni, når Transportmagasinet udkommer næste gang..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063