23948sdkhjf

Nye sanktioner mod vognmænd

Vejtransportrådet har besluttet, at der skal gives flere advarsler til vognmænd, der overtræder vejtransportloven. Der er også indført en ny sanktion.
Advarsler skal for eksempel gives ved grove overtrædelser af reglerne om køre/hviletid. Det vil kunne medføre, at flere vognmands-tilladelser vil blive tilbagekaldt.

Beslutningen skal ses i lyset af det fokus, der i den seneste tid har været på overtrædelser af køre/hviletidsreglerne.

Ny sanktion: skærpet tilsyn

Rådet besluttede også at indføre en ny sanktion - skærpet tilsyn. Det vil Trafikstyrelsen tage i brug i tilfælde, hvor der ikke er grundlag for at give advarsel, men alligevel er behov for en sanktion over for virksomheden.

Det kan være tilfældet, hvor en vognmandsvirksomhed, som kun har få overtrædelser, får en betydelig bøde for overtrædelse af reglerne om køre/hviletid.

De fleste overholder reglerne

Det er Trafikstyrelsens opfattelse, at langt de fleste vognmandsvirksomheder lever op til gældende lovgivning, herunder reglerne om køre- og hviletid.

Med Vejtransportrådets beslutning får Trafikstyrelsen bedre muligheder for at komme efter de brodne kar, der snyder sig til en konkurrencemæssig fordel på bekostning af det store flertal af lovlydige transportvirksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063