23948sdkhjf

Mere fokus på træthed i trafikken

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) overvejer, om søvndrukne trafikanter skal være et tema under det danske EU-formandskab om et år.
Det kom frem i folketingssalen, da den socialdemokratiske trafikordfører Jens Chr. Lund tog emnet "fatique" (fransk for træthed) op i en spørgetime. Han henviste til en netop offentliggjort rapport fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, der afslørede, at træthed og søvn medvirker til mange trafikulykker.

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) lovede at tage emnet med, når han om kort tid besøger de europæiske hovedstæder for at forberede de transportpolitiske emner, der skal fokuseres på under det danske EU-formandskab i første halvår 2012.

Trætte piloter

Træthed er et problem for alle transportformer. Senest er det kommet frem, at piloter falder i søvn under flyveturen

- Trætte piloter er ikke kun et problem for trafikken i luften, men også på vejen, når de trætte piloter kører hjem fra lufthavnen, fortsætter Jens Chr. Lund.

Han advarer mod en yderligere lempelse af arbejdstidsreglerne for piloter og kabinepersonale.

- Træthed er et langt mere alvorligt problem end spirituskørsel. Dermed har jeg ikke sagt, at vi ikke skal gøre noget ved spirituskørsel, men vi bør gøre noget meget alvorligt ved "fatique" og træthed.

Jens Chr. Lund og Hans Chr. Schmidt har aftalt et møde i trafikudvalget om emnet.

I efteråret 2009 fik EU-parlamentet indføjet, at de lempelige regler om piloters og kabinepersonales arbejdstid skal revideres efter to år. Den revision falder sammen med Danmarks EU-formandskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079