23948sdkhjf

Lastbiler og varevogne i kraftig fremgang

Så er de officielle bil-salgstal kommet fra Danske Bilimportører. De viser, at salget af varebiler og lastbiler gik klart frem i januar 2011.
Der synes for alvor at være kommet gang i det ellers meget hårdt pressede varebilsmarked. 1.605 nye varebiler kom på vejene i januar, og selvom det er under det normale niveau for et par år siden, så ser bilimportørerne en række positive træk i tallene.

- Varebilssalget kommer fra et meget lavt niveau og selvom vi er under niveauet fra før krisen, så er det utroligt positivt, at vi nu i fem måneder i træk har kunnet se vækst i dette marked, siger adm. direktør Bent Mikkelsen fra Danske Bilimportører.

- Omkring 90 procent af varebilssalget sker til virksomheder, så den stabile vækst er en klar indikation på, at investeringslysten er ved at komme tilbage i de små og mellemstore virksomheder.

Indberetningerne viser, at der i januar 2011 blev solgt 1,605 varebiler, mens tallet for januar 2010 var 990. På en normal januar sælges der 2.000-3.000 varebiler.

Lastbiler også frem

Indregistreringerne af nye lastbiler voksede også i januar. 319 nye lastbiler blev indregistreret, svarende til en fremgang på 75 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

- Fremgangen i procent er jo imponerende, siger Bent Mikkelsen.

- Desværre er sammenligningsgrundlaget en af de dårligste måneder nogensinde. Krisen ramte netop lastbilsalget omkring nytår 2009/2010.

- Det er dog værd at glæde sig over fremgangen og det passer også ganske godt med at lastbilstatistikkerne altid er noget efter udviklingen i person- og varebilsstatistikkerne.

I januar 2011 blev der solgt 319 lastbiler, mens tallet i januar 2010 var på 182. Under normale omstændigheder sælges der 500 lastbiler januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094