23948sdkhjf

Kommuner vil have vejhjælp

Pengene i kommunekasserne går ofte andre steder hen end til at vedligeholde og reparere hullerne i vejene. Derfor foreslår Danske Anlægsentreprenør, at kommunerne får hjælp til at få mere ud af vejpengene
Der er konkurrence om de knappe kommunale ressourcer, og derfor er det ekstra vigtigt, at kommunerne får mest muligt for pengene, når de skal vedligeholde de kommunale veje.

- Kommunerne får kritik, hvis kommunevejene er fyldt med huller. Hullerne medfører gener for trafikanterne og nedsat trafiksikkerhed, men manglende vedligeholdelse fører også til yderligere skader på vejene og endnu højere udgifter på længere sigt, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører, der er et branchefællesskab i Dansk Byggeri.

Nogle kommuner har høstet besparelser ved flerårige vedligeholdelsesaftaler, hvor kommunerne stiller krav til vejens kvalitet og hvor mange huller, man kan acceptere, hvorefter entreprenørerne selv planlægger, hvornår og hvordan vedligeholdelsesarbejdet skal udføres.

Fravælger flerårige aftaler

På trods af besparelsesmulighederne fravælger mange kommuner de flerårige aftaler om vedligeholdelse, fordi de ser arbejdet med indhentning af tilbud som en uoverskuelig barriere.

Danske Anlægsentreprenører har nu henvendt sig til transportministeren med et forslag om staten som fødselshjælper for et rejsehold af specialister, der skal hjælpe kommunerne med indhentning af tilbud på flerårige vedligeholdelseskontrakter.

- Vi foreslår et sådan rejsehold med viden og erfaringer om flerårige vedligeholdelsesaftaler, og pengene til specialisterne vil komme fra de opnåede besparelser, som vil være op mod 200 mio. kr. om året. Det bør være et tilbud til kommunerne, som de ikke kan sige nej til, siger Niels Nielsen.

Kommunerne skal også kunne få hjælp fra specialisterne i rejseholdet, hvis de skal vælge om en vedligeholdelsesopgave skal udføres af kommunens egen entreprenørafdeling eller af en privat entreprenør.

- Kommunerne skal naturligvis sikre sig, at de bruger skatteborgernes penge bedst muligt, og derfor skal specialisterne kunne hjælpe kommunerne til at træffe det rigtige valg, slutter Niels Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078