23948sdkhjf

Får klima-certifikat for transport

Den danske virksomhed Nordic Sugar var blandt de 28 virksomheder, som har fået klima-certifikat fra det svenske jernbaneselskab Green Cargo.
Certifikatet blev uddelt i forbindelse med den årlige konference "Bæredygtig Logistik", som arrangeres af Green Cargo.

- Flere og flere virksomheder vælger at få den miljømæssig påvirkning af deres transporter undersøgt, og det hjælper vi dem med, forklarer Green Cargos adm. direktør Mikael Stohr.

- Det er ikke nok, at de benytter jernbanetransporter som led i deres logistikkæde. De skal også opnå en reduktion af deres CO2-udslip på transport. Den må ikke overstige 10 gram CO2 pr ton netto km.

Dette strenge krav om reduktion er blevet opfyldt at 28 af Green Cargos kunder det seneste år. Derfor får de Green Cargos klima-certifikatet.

Nordic Sugar bruger toget

Blandt de 28 virksomheder er Nordic Sugar, som får transporteret varer på godstog fra sukkerraffinaderiet i Arlöv. Den daglige raffineringskapacitet er cirka 850 ton råsukker, der leveres med tankvogn eller tog til kunder i hele Sverige.

- De virksomheder, der vælger jernbanetransport er ofte virksomheder, der har sat mål for at reducere udledning af CO2. Det er virksomheder, der ønsker at tage et socialt ansvar, slutter Mikael Stohr.

De 28 modtagere af Green Cargos klima-certifikat 2011.

Kriteriet for at få Green Cargos klima-certifikat er, at transporterne med Green Cargo medfører et slip på maksimalt 10 gram CO2 pr. netto tonkilometer.

Det er høje krav og indebærer, at transporter på lange strækninger skal sket med el-tog - men lastbiltransport må også indgå, så man kan komme helt frem til modtageren med godset.

Modtagerne er:

ACL AB

Adriansson Schakt & Transport AB

AFAB

Agility AB

Boliden Mineral AB

Containerships

Coop Logistik AB

Dagab

DB SCHENKER Rail

DHL Rail

Ineos AB & Svenskt Natron AB

Josef Lindberg i Sandarne AB

Kemira

Lantmännen Cerealia AB

Nordic Sugar A/S

NTR

Outokumpu

Ovako Bar AB

Rexam

Shell Gas (LPG)

Spendrups

SSAB EMEA

St1 Energi AB

Svenska Statoil AB

Söderenergi AB

Södra Cell

Volvo Logistics

Yara AB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063