23948sdkhjf

Forslag til ny havnelov

Ventetiden er slut. Transportminister Henrik Dam Kristensen er endelig klar til at fremsætte forslaget til en ny havnelov.
Forslaget fremhæver havnenes rolle som trafikknudepunkter og erhvervsområder. Det vil stort set følge de anbefalinger, som et havnepolitisk udvalg under ledelse af Orla Grøn Pedersen afleverede til den tidligere minister Hans Chr. Schmidt (V) længe inden valget. Dengang havde forslaget opbakning i stort set alle hjørner af Christiansborg.

De kommunale have, som drives som aktieselskaber og som selvstyrehavne, får udvidet deres frihedsgrader en smule. Det vil kunne være med til at tilbyde en bedre infrastruktur og service som en del af det udvidede forretningsområde, fremhæver Henrik Dam Kristensen i foromtalen af lovforslaget.

Også i EU

På et lidt højere er EU's transportkommissær Siim Kallas også ved at forberede et havneudspil. Det skal dog først præsenteres i 2013. Kommissionen er grundig og forsigtig, fordi deres havnelovsforslag er grundstødt to gange. EU-parlamentet har stemt forslaget ned primært fordi det vil indføre en gennemgribende havneliberalisering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063