23948sdkhjf

Strandede tog er kørt hjem til Sjælland

Seks lokomotiver og 28 togvogne, der i en måned har været strandet syd for Storstrømsbroen, er nu hentet hjem.
Efter næsten en måned i ufrivilligt eksil er seks lokomotiver og 28 togvogne nu hentet til Sjælland. De uheldige tog var strandet syd for Storstrømsbroen og kunne ikke køre over, så længe der var tvivl om broens holdbarhed.

Mandag aften lykkedes det imidlertid at få både lokomotiver og vogne kørt tilbage til Sjælland. Det skete efter en større operation, der strakte sig over hele aftenen.

- Overordnet set forløb projektet fantastisk godt. Vi havde lavet en ret detaljeret køreplan sammen med DSB, og den fulgte vi til punkt og prikke, siger områdechef Søren Boysen, Banedanmark.

Projektet med at få vogne og lokomotiver retur viste sig at udgøre lidt af et puslespil. De seks strandede lokomotiver vejer nemlig ikke mindre end 123 tons stykket. Derfor måtte de kun trille over den sårbare bro enkeltvis.

- DSB stillede derfor med et gammelt MX-lokomotiv, et museumstog, der skulle trække vognene, forklarer Søren Boysen.

Det gamle lokomotiv måtte tre gange frem og tilbage over broen, inden de 28 vogne møjsommeligt var bragt til Vordingborg. Der er tale om dobbeltdækkervogne, som har været savnet i DSBs drift.

Under projektet måtte politiet desuden hjælpe til med at holde tung trafik fra lastbiler og busser væk fra broen, mens togene tøffede over.

I denne uge vil broen fortsat være lukket for togtrafik. Man forventer derefter fra på mandag at kunne køre let materiale over broen i form af de såkaldte MR-tog, oplyser Søren Boysen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064