23948sdkhjf

Minister lun på tungvognspoliti efter tysk forbillede

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) er positiv over for at indføre et særligt tungvognspoliti efter den tyske BAG-model.
- Jeg er positiv overfor indførelse af en sådan ordning. Den kan medvirke til at styrke kontrollen med de tunge køretøjer på landevejen, siger transportministeren.

- Indførelse af en sådan ordning kræver en grundig undersøgelse og forberedelse. Der foregår i øjeblikket en række overvejelser om en sådan ordning, herunder eksempelvis afdækning af de administrative, juridiske og økonomiske barrierer, skriver Hans Chr. Schmidt i et svar til Per Clausen (EL), som har rejst sagen på baggrund af DTL's opfordring om at kopiere det tyske landevejskorps, som forestås af Bundesamt für Güterverkehr, BAG.

Et tungvognspoliti tænkes at foretage en mere omfattende kontrol end den kontrol, som rigspolitiets tungvognssektion foretager på vejene.

Dansk orden skal frygtes

Trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) gjorde sig til talsmand for forslaget i april 2010.

- Kontrollen med betaling af vejafgifter, lastbiler og chaufførregler skal løftes fra politiets tungvognskontrol over i en selvstændig enhed i Færdselsstyrelsens regi, samtidig med at der indføres et nyt kørselsafgiftsystem for lastbiler, foreslog Kristian Pihl Lorentzen dengang.

- Det skal rygtes i Europa, at der skal være orden i tingene, når man kommer til Danmark, for ellers får man en klækkelig bøde.

- Frustrationen er stor hos danske vognmænd over, at mange udenlandske lastbiler kører rundt uden nogen form for kontrol, sagde Kristian Pihl Lorentzen til Transportmagasinet i nr. 8-2010).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078