23948sdkhjf

Slut med dobbeltbeskatning af diesel

En fælles indsats af ITD og DTL har båret frugt i EU. EU-Kommissionen har fremsat et forslag, som vil fjerne den udbredte dobbeltbeskatning af diesel fra forskellige EU-landes side.
Ved EU-landenes afgiftskontrol af brændstoftanke og deres indhold skal der fremover tage højde for, at der normalt laves forskellige udformninger af tankene, som ikke er standardmonteret fra fabrikken.

Især Tyskland har siden sommeren 2010 brugt de nugældende EU-regler til at foretage en dobbeltbeskatning på brændstof, der har været medbragt af danske lastbiler, men hvor tanken ikke er en såkaldt standardtank.

- Definitionen på en standardtank i EUs energibeskatningsdirektiv medfører, at en stor del af de erhvervskøretøjer, der tanker diesel i Danmark, men bruger brændstoffet i Tyskland, vil blive udsat for en dobbeltbeskatning, siger DTLs chef for erhvervspolitisk afdeling Ove Holm.

man er ved at tilrettelægge en ordning for tilbagebetaling af energiafgift i tilfælde, hvor der er betalt både dansk og tysk afgift af samme motorbrændstof. Tilbagebetalingsordningen vil blive iværksat i løbet af juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062