23948sdkhjf

Branchen i dialog med udenlandske chauffører

Foreningerne bag "Holder DK Kørende"-kampagnen er den seneste måned kommet i dialog med mere end 1100 chauffører om elefantoverhalinger.
Da "Holder DK Kørende" i april rejste landet rundt med en samlet lastbilbranche, blev chaufførerne opfordret til at dele deres kørevaner i den interaktive iPad-undersøgelse. En væsentlig del af besvarelserne kommer fra udenlandske chauffører.

Spørgsmålene tog udgangspunkt i "De Seks Bud - for smidige overhalinger", som foreligger på hele fem forskellige sprog. Det samme gør undersøgelsen.

Over 1100 besvarelser

Touren rundt på rastepladserne i april resulterede i svar fra over 800 chauffører, mens man på den netop overståede Vestfyn Trækker-messe fik yderligere 300 besvarelser.

- Det flersprogede materiale har resulteret i mange besvarelser fra motorvejens udenlandske chauffører, fortæller adm. direktør i ITD, Jakob Chr. Nielsen:

- De foreløbige tal fra undersøgelsen viser, at der er en del besvarelser fra tyske og østeuropæiske chauffører, men også chauffører fra Norge og Holland. Det viser os, at der er bred velvillighed over for initiativet og at det rent faktisk er muligt også at gå i dialog med ikke-dansktalende chauffører med de rette værktøjer.

Forventer positivt resultat

Transportmessen i Vandel er sidste chance for at deltage i undersøgelsen.

Derefter skal alle besvarelser tælles op og analyseres, så chaufførernes kørevaner kan blive kortlagt og eventuelle forskelle mellem nationaliteterne undersøgt.

- Besvarelserne fra undersøgelsen kan hjælpe os med at kortlægge, om der er et eller flere af de seks bud om overhalinger, vi skal fokusere særligt på i det videre arbejde med kampagnen, siger Jens Chr. Nielsen.

- Vi er af den overbevisning, at langt de fleste chauffører, vi har været i dialog med, kører godt og hensynsfuldt. Derfor forventer vi os et positivt resultat af undersøgelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078