23948sdkhjf

Tilladelse til lokal stempling af dokumenter

SKAT overvejer at udvide kredsen af organisationer, der kan udstede oprindelsescertifikater. Samtidig er det tanken at give de pågældende organisationer mulighed for også at udstede certifikater til præferenceoprindelse.
Det fremgår af et brev, som SKAT har sendt til medlemmerne af Det Specielle Eksterne Kontaktudvalg Told - og initiativet glæder Danske Speditører.

- Vi håber, at der nu kommer en løsning på den fastlåste situation, hvor speditørerne flere steder har måttet køre land og rige rundt for at få stemplet originaldokumenter, siger formanden for Midtjyllands Speditørforening, Karl Christensen.

- Der er tale om dokumenter som A100, EUR1 og ATR1, som vi ellers skal køre langt for at få stemplet.

SKAT lukker mange steder

Problemet er opstået, fordi SKAT har nedlagt flere toldekspeditionssteder i de byer, hvor speditionsvirksomhederne ligger.

Ifølge SKAT's oplæg vil en autorisation blandt andet indebære, at der vil kunne udstedes certifikater ved organisationens lokale kontorer rundt om i landet.

Udfordringen i den sammenhæng er, at tendensen går imod færre, ikke flere lokale kontorer. Danske Speditører er fortrøstningsfuld med hensyn til at finde en løsning, der både tilgodeser sikkerhed i forbindelse med dokumentation og sikrer gode arbejdsvilkår for branchens virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094