23948sdkhjf

Bedste resultat i mange år

Satsningen på godsarter, der medfører et højere aktivitetsniveau på havnearealerne, opvejer et fald i godsomsætningen i 2010. Investeringer i den nye Østhavn giver stærk tro på vækst i fremtiden.
Trods et mindre fald i godsmængden formåede Esbjerg Havn at fastholde den høje omsætning på 140 millioner kroner og opnå det næstbedste økonomiske resultat i de senere år på 46,4 millioner kroner.

- 2010 har været et konsolideringsår, hvor vi har brugt mange ressourcer på at investere i udvidelse af Tauruskaj og nye faciliteter til reparation af jack-up-rigge, forklarer havnedirektør Ole Ingrisch.

- Vi har også forberedt investeringer for cirka 500 millioner kroner i et helt nyt havneafsnit, Østhavnen. Vi ruster os dermed til fremtiden og tror på vækst inden for vores tre store forretningsområder: havvindmølleparker, offshore olie/gas og færgetrafik med trailere og containere.

Vækst i vente

I de senere år har havnen udviklet sig stadig mere i retning af gods i containere og trailere på bekostning af bulkvarer som kul og byggematerialer. Selv om 2010 bød på en vækstpause inden for havvindmølleområdet på grund af afmatningen i verdensøkonomien, vil også dette forretningsområde præge Esbjerg Havns aktivitetsniveau i fremtiden.

- En havvindmølle med fundament vejer ca. 1.000 ton og tæller dermed ikke meget i godsomsætningen i forhold til en skibsladning kul. I håndtering, kranydelser, skibsanløb og havnerelaterede opgaver bidrager et havvindmølleprojekt betydeligt til indtjeningen, forklarer havnedirektøren.

Inden for offshore olie og gas glæder Ole Ingrisch sig over, at nye faciliteter til reparation af jack-up-rigge vil stå færdig i løbet af 2011, og at der er udsigt til milliardinvesteringer i både opbygning af nye felter og modificering af eksisterende installationer i den danske del af Nordsøen.

På det tredje store forretningsområde, skibstrafik med containere og trailere er havnen begunstiget af at have flere førende linjerederier som kunder. Senest har norske SeaCargo åbnet en ny rute mellem Esbjerg og Egersund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078