23948sdkhjf

EL støtter hurtig betalingsring

Enhedslisten advarer transportministeren mod at lytte for meget til de store erhvervsorganisationer, som vil gøre betalingsringen hullet som en si.
Lige inden alt kom til at dreje sig om finansloven, meddelte transportminister Henrik Dam Kristensen (S), at han regner med at have et lovforslag om betalingsringen i København klart i indeværende folketingssamling. Det bliver i så fald lige inden sommeren 2012.

Enhedslisten glæder sig til at se forslaget og til at medvirke til etableringen af betalingsringen, som de foretrækker at kalde en miljøring.

Advarer ministeren

- Vi vil samtidig advare ministeren om ikke på forhånd at lave alt for mange "huller" i ringen i form af undtagelser og dispensationer. Det vil tage luften ud af hele ideen med miljøringen, siger Henning Hyllested, Enhedslistens trafikordfører.

- Målet er jo at komme trængslen på vejene i København og indfaldsvejene til livs. Vi skal forbedre miljøet i byen i form af renere luft og medvirke til et bedre klima - både lokalt og globalt.

Under stort pres

- Det er klart, at ministeren er udsat for et stort pres fra magtfulde erhvervsorganisationer og andre, som anser miljøringen for noget, fanden har skabt.

- Vi hjælper gerne ministeren med at modstå presset; men det kræver, at han ikke hele tiden understreger sin imødekommenhed, når de magtfulde ruller sig ud. Man kunne få det indtryk på de seneste udtalelser, at ministeren er blevet lidt blød i knæene.

Udbygge kollektiv trafik

- Et afgørende betingelse for en succesrig etablering af miljøringen er, at den kollektive trafik bliver udbygget, inden ringen er en realitet.

- Det samme med de P-anlæg, som skal etableres ved stationer og busterminaler og andre steder. Vi opfordrer til at komme i gang med dette arbejde allerede nu, da det kræver en del forberedelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078