23948sdkhjf

Brugte lastbiler står til udskiftning

- Det kan ofte betale sig at udskifte gammelt materiel med nyt og mere miljøvenligt materiel, siger Jyske Finans' salgschef Lars Jensen.
Salget af nye lastbiler er stigende, og i årets to første måneder er der sket en fordobling i salget af nyindregistrerede lastbiler i forhold til samme periode i 2010.

Hos Jyske Finans mærker de også, at investeringslysten er ved at vende tilbage, og Lars Jensen vurderer, at aktivitetsniveauet er stigende og transportbranchen igen er på vej op.

- De seneste års tilbageholdenhed med investering i nyt materiel betyder, at en del nu står til udskiftning, siger Lars Jensen.

- Vi ser dog stadig en vis tilbageholdenhed. Jeg tror, at det er tegn på, at flere vognmænd og transportfirmaer gerne vil sikre sig, at opsvinget for alvor har bidt sig fast.

Regnskab og budget

Jyske Finans er blandt de førende leasingselskaber og har stor ekspertise med finansiering af transportmateriel.

- Vi har dygtige og kompetente medarbejdere, som er med til at rådgive vognmandsvirksomhederne om deres investeringsplaner, fortsætter salgschefen.

- Når vi sammen gennemgår regnskaber og budgetter, kan det i flere tilfælde vise sig, at det kan betale sig at udskifte brugt materiel med nyt og mere miljøvenligt materiel.

- I betragtningerne skal også tages højde for blandt andet udgifter til service og reparationer.

- Vi lægger stor vægt på, at der er en god sparring med kunden, hvor vi får gennemgået deres investeringsplaner og får drøftet forskellige løsningsmuligheder.

God likviditet er vigtig

Likviditet og budgetsikkerhed har været et par af de tilbagevende nøgleord under finanskrisen. Den har med al tydelighed vist, hvor vigtigt det er, at have et godt likvidtberedskab, og hvor vigtigt det er, at materiellet er korrekt finansieret.

- Likviditeten skal så vidt det er muligt ikke bindes i materiel, mener Lars Jensen.

- Likviditeten skal blive i virksomheden og være med til at sikre vækst og udvikling af virksomheden. For mange kan det derfor være en fordel at få deres nye materiel finansieret, selv om de måske har pengene til at købe det kontant. Det gør, at de kan bevare den gode likviditet.

- Leasing er en fleksibel måde at få finansieret sit materiel på. Ved leasing har virksomheden den fulde brugsret til materiellet. Løbetid og restværdi tilpasses den enkelte virksomhed i forhold til det forventede kørselsforbrug, udskiftningstidspunkt, slitage m.v., så restværdien, så vidt det er muligt, modsvarer den forventede pris på udskiftningstidspunktet.

- Det giver budgetsikkerhed, når den faste månedlige ydelse kendes og er med til at sikre at udskiftningsplanen kan holdes, slutter Lars Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125