23948sdkhjf

Fremgang for national transport

Nye tal fra Danmarks Statistik viser en tydelig tendens til, at bedre tider har indfundet sig blandt de danske vognmænd.
Ser man på den nationale del af transporten med de danske lastbiler viser tallene, at det transportarbejde, som de danske biler udfører, fortsætter den fremgang, som har været siden 1. kvartal 2010.

Transportarbejdet i 1. kvartal 2011lagt sammen med de foregående tre kvartaler er vokset med næsten 14 procent i forhold til året før. Det er væsentligt højere end i sidste kvartal, hvor væksten kun var på 6 procent.

- Der er tale om en meget positiv udvikling i forhold til udviklingen i 2010, hvor der var negativ vækst gennem hele året, siger DTLs økonom Morten Pernø.

- Samtidig synes det flerårige bratte fald i det internationale transportarbejde med danske lastbiler nu stoppet. Summen af godsmængden i de seneste fire kvartaler har endda udvist en svag tendens til vækst.

- Det glædelige ved de nye tal er også, at det absolut er vognmandserhvervet, som har oplevet den bedste udvikling.

Meget højere end sidste kvartal

Den årlige ændring i det nationale transportarbejde, som vognmandsvirksomhederne udførte i 1. kvartal af 2011 i forhold til sidste år, er meget højere end i sidste kvartal og også end den tilsvarende for virksomheder, som kører med egne varer.

Samtidig har vognmandsvirksomhederne erobret markedsandele fra firmakørslen i det sidste kvartal. Sammen med en række andre indikatorer – fx de seneste tal for lastbiltrafikken over både Øresunds- og Storebæltsbroen, som nu også er kommet med – er der klare tegn på, at der er stærkt tiltrængte bedre tider på vej for de danske vognmandsvirksomheder.

- Det giver god grund til håb, slutter Morten Pernø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08