23948sdkhjf

Godsbaner i Østersøen er under mistanke

EU-Kommissionen bekræfter, at man den 8. marts 2011 har foretaget uanmeldte kontrolbesøg hos transportvirksomheder, som aktive inden for jernbanegods på jernbanen i de baltiske lande.
Hvilke selskaber, der er tale om, vil EU ikke oplyse. Heller ikke om undersøgelserne berører selskaber, som har moderselskab uden for de baltiske lande som for eksempel i Tyskland, Sverige eller Danmark.

EU-Kommissionen oplyser, at man har grund til at tro, at de pågældende virksomheder kan have overtrådt EU's konkurrenceregler, der forbyder karteller og restriktive forretningsmetoder, og som misbruger en dominerende stilling på markedet (artikel 101 og 102 henholdsvis i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde af Den Europæiske Union).

Kommissionens tjenestemænd var under razzia'en ledsaget af deres kolleger fra de relevante nationale konkurrencemyndigheder.

Første skridt

Sådanne uanmeldte inspektioner er et første skridt ind i formodede konkurrencebegrænsende praksis.

Den omstændighed, at Kommissionen foretager en sådan kontrol betyder ikke, at virksomhederne er skyldige i konkurrencebegrænsende adfærd.

Kommissionen oplyser også, at der ingen lovbestemt frist er for undersøgelserne. Deres varighed afhænger af en række faktorer, blandt andet i hvilket omfang de pågældende virksomheder vil samarbejde med Kommissionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078