23948sdkhjf

MAN leverer tre busser til Grønland

Nuup Bussii, der står for busdriften i Grønlands største by Nuuk, har netop fået leveret tre nye MAN-busser fra Danmark.
I Nuuk bor der cirka 16.000 indbyggere, som i lighed med en mellemstor dansk provinsby, har behov for offentlig transport. Denne sørger Nuup Bussii for.

Med tre forskellige ruter, hvoraf den længste er en rundstrækning på 20 km. og med kørsel fra kl. 6.18 – 24.00, fragter Nuup Bussii på årsplan mere end 2 millioner passagerer rundt i Nuuk.

Til dette formål råder Nuup Bussii over i alt 13 busser. De to ældste er netop udskiftet med tre nye MAN busser af typen MAN Lions City LE der opfylder den pt. strengeste euronorm EEV til gavn for det Grønlandske miljø.

Rundtur i Danmark

Ansvarlig for indkøbet af nyt materiel er René Hansen, der som driftsleder skal sørge for både værkstedsdrift og indkøb.

René Hansen, som har en dansk far og en grønlandsk mor, kender både Danmark og Grønland særdeles godt. René er født i Grønland, men er opvokset i Sønderjylland.

I 1994 flyttede han tilbage til Grønland og efter et par år på Thule basen, startede han med at arbejde for Nuup bussii, der er et aktieselskab ejet Nuuk kommune.

I indkøbsfasen har René Hansen været på rundtur i Danmark og har lagt vægt på "almindelige" forhold som pris, driftssikkerhed og reservedelstilgængelighed.

Almindeligt udstyr

Ud over vinterdæk, som lokalt bliver påmonteret pigge, samt varme i gulvet ved dørene, har busserne intet særligt udstyr i forhold til danske busser.

Den helt store forskel i forhold til Danmark er tilgangen til især reservedele. Såfremt reservedelene skal sejles til Grønland tager det 2-3 uger og det er rigtig lang tid, hvis man står og mangler en reservedel. Ved nødreperationer bruges luftfragt, men det er en meget dyr løsning.

På Nuup Bussii’s eget værksted klarer man alle reparationer selv. Sammen med ordren følger en oplægning af et reservedelslager samt en træning af mekanikerne, hvilket MANs danske serviceinspektør sørger for.

De tre busser blev afsendt fra Aalborg lige inden jul og er nu netop nået til Grønland, hvor repræsentanter fra MAN last og Bus vil forestå overleveringen og sikre at alt fungerer efter planen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078