23948sdkhjf

Volkswagen vil overtage MAN

Den tyske bilproducent Volkswagen har en plan, der kan tvinge MAN og Scania til at arbejde tættere sammen.
Volkswagen har netop offentliggjort sine intentioner om at komme til at eje mindst 40 procent af aktierne i MAN. Volkswagen har netop passeret den kritiske grænse på 30 procent, som forpligtiger selskabet til at komme med et bud på resten af aktierne. VW har derfor tilbudt Scania-aktionærer en pris på 95 euro pr. aktie.

Volkswagen ejer i forvejen over 70 procent af stemmerettighederne i Scania og har dermed kontrollen over den svenske lastbilproducent.

For at gennemtvinge et tættere samarbejde mellem MAN og Scania - uden at overtræde konkurrencelovene - skal have kontrollen over MAN. Kun derved kan man sikre, at de to selvstændige selskaber kan samarbejde og skabe synergier på områder som indkøb, forskning, udvikling og produktion.

De to mærker vil skulle "leve sammen" med deres egne selvstændige salgsnet i overensstemmelse med konkurrencelovgivningen.

Volkswagen har allerede erfaring med den praksis inden for personvognssektoren med hele syv forskellige bilmærker. Samtidig findes en lignende ordning allerede mellem Volvo Trucks og Renault i Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172