23948sdkhjf

EU kræver forklaring af Danmark

Europa-Kommissionen har bedt Danmark om en redegørelse for den bebudede indførelse af mere omfattende toldkontrol ved de danske grænser.
På grundlag heraf vil Kommissionen undersøge, om kontrollen er i overensstemmelse med gældende

EU-ret. Kommissionen vil ikke acceptere forsøg på at omgå EU-traktaten. Det gælder såvel den frie vareudveksling som den fri bevægelighed for personer inden for EU's grænser.

Hvad er Schengen?

Schengen-området og -samarbejdet er baseret på Schengen-aftalen fra 1985.

Schengen-området er et landområde, hvor fri bevægelighed for personer garanteres. De deltagende stater har afskaffet alle indre landegrænser og indført fælles ydre grænser. Her anvendes fælles regler og procedurer for korttidsvisum, asylansøgning og grænsekontrol. Samtidig har man øget samarbejdet og koordineringen mellem politi og retsinstanser for at garantere sikkerhed inden for Schengen-området.

Schengen-samarbejdet er indskrevet i de juridiske rammer for Den Europæiske Union (EU) med Amsterdam-traktaten fra 1997. Det er dog ikke alle landene i Schengen-samarbejdet, som også hører til Schengen-området. Det kan enten skyldes, at landene ikke ønsker at afskaffe grænsekontrollen, eller at de endnu ikke opfylder kravene i Schengen-reglerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156