23948sdkhjf

Jernbanenævnet ser på Tønder-Tinglev sagen

Jernbanenævnet har besluttet at indlede en forundersøgelse i forbindelse med fjernelsen af et sporskifte, der forbinder Tønder-Tinglev banen med hovedstrækningen Bramming-Tønder-Niebüll.
Sporet er fjernet af Banedanmark, og Jernbanenævnet vil nu se på hvilket grundlag, det er blevet fjernet. Jernbanestrækningen mellem Tønder og Tinglev er ikke nedlagt, men blot spærret.

Det er Styregruppe STTS, der har bragt sagen frem. STTS blev dannet i juni 2011 og er en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter for virksomheder, der ønsker at benytte jernbanen.

STTS hilser Jernbanenævnets beslutning velkomment.

"Fjernelsen af sporskifte, en overkørsel og tilhørende sikringsanlæg ved hovedvej A11 uden for Tønder by er et voldsomt indgreb og modarbejdelse af de innovative kræfter og bestræbelser for at bringe ny vækst og udvikling til grænselandet," hedder det i en udtalelse fra STTS.

"Det handlere om mere end blot en jernbanestrækning mellem Tønder og Tinglev. Jernbanen er vigtig for at kunne udvikle en dynamisk sammenhængskraft mellem Tønder og Sønderborg, samt at sikre en sammenhængskraft på tværs af grænsen."
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078