23948sdkhjf

Chauffører vil kun køre 60 km/t

Chaufførnetværket "Transport & Miljø" er blevet så træt af unfair konkurrence fra østeuropæiske chauffører, at man nu tager utraditionelle metoder.
Kør langsomt i en time

Sammen med kolleger fra Sverige, Norge og Holland opfordrer de til en aktion mandag den 12. december 2011.

- Kør langsomt. Kør kun 60 km/t. I en time - mellem kl. 11.00 og 12.00. Og vi ønsker, at alle skal deltage. Ikke kun lastbilchauffører. Hvis vi kan få alle bilister til at gøre det samme, vil vi have givet politikerne et klart signal. Der skal gøres noget, siger Per Thuesen.

Han er en af chaufførerne i netværket "Transport og Miljø", som for et par år siden blev etableret som protest mod en manglende interesse fra samfundets side til at gøre noget ved chaufførernes situaation.

- Vi bliver udsat for unfair konkurrence fra de østeuropæiske lande, siger han.

- Vi ønsker at henlede de danske politikeres opmærksomhed på de utålelige konkurrenceforhold, vi er udsat for.

- Vores formål at skabe forhold, der bare minder lidt om gamle dage, hvor sikre transporter var vigtigere end billige transporter - altså tiden før de mange østeuropæiske lande blev medlem af EU.

- Vi har ingen problemer med konkurrence – så længe det sker på identiske løn- og arbejdsbetingelser, siger han.

- Desuden skal EU's lovgivning overholdes. Mere forlanger vi ikke.

Færre danske chauffører

Per Thuesen mener - i lighed med utallige kolleger i Danmark, Norge, Sverige og Holland - at det nu er blevet nok med unfair konkurrence fra østeuropæiske chaufførers side. Og han ved, hvad han taler om.

- Jeg kører mest på Skandinavien. Hver gang jeg sejler med færgen mellem Frederikshavn og Göteborg, ser jeg en dalende bestand af danske chauffører og et stigende antal østeuropæiske chauffører.

- Hver dag mister danske chauffører deres arbejde på bekostning af østeuropæiske chaufførers betydelige lavere niveauer på vitale områder som uddannelse, trafiksikkerhed, arbejdsforhold og lønniveau.

Læs mere

Find flere oplysninger om "Transport & Miljø" på hjemmesiden www.transportmiljoe.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063