23948sdkhjf

Mols-Linien lukker godsruten Kalundborg-Århus

Krisen i Mols-linien betyder også skift af direktør. Tidligere DFDS-direktør Søren Jespersen afløser Preben Wolff, der har ledet Mols-Linien siden 1997.
Ekstraordinær generalforsamling

Mols-Liniens ekstraordinære generalforsamling den 15. marts 2011 får betydelige konsekvenser for transport- og trafikbilledet i Danmark.

Kombifærgeruten mellem Århus og Kalundborg vil blive lukket. Faldende varetransport på tværs af landet har medført et stort fald i overførslen af lastvogne på ruten, og bestyrelsen afslørede, at man har forsøgt at afhænde ruten og færgerne det seneste halve år - uden held.

Hvordan og hvornår ruten vil blive lukket er endnu ikke besluttet.

Til gengæld har man besluttet at fortsætte med ruten Odden-Ebeltoft, som er den korteste rute mellem Sjælland og Jylland.

Ruten mellem Odden og Århus skal opgraderes med en større færge for at opnå timedrift. Det kan ikke opnås med de eksisterende færger på ruten. Hvordan og hvornår det vil ske, er endnu ikke offentliggjort.

Kæmpe underskud - ny direktør

Mols-Liniens store underskud på 77 millioner kroner blev offentliggjort for 14 dage siden. og selv om brændstofprisernes himmelflugt og et dyre færgehavari i 2010 har bidraget til underskuddet, valgte bestyrelsen at offentliggøre et lederskifte i rederiet netop nu. Det blev forklaret på denne måde på bestyrelsesmødet:

"Preben Wolff er i dag 67 år. En drøftelse om et generationsskifte blev indledt med direktør Preben

Wolff, efter den nuværende bestyrelse blev valgt i april 2009, hvor Preben Wolff udtrykte

ønske om at gå på pension, når han fyldte 68 år."

"Det er allerede lykkedes at finde en afløser for administrerende direktør Preben Wolff, hvorfor

bestyrelsen herved kan offentliggøre, at Preben Wolff fratræder som administrerende direktør

for rederiet, og at bestyrelsen har udpeget direktør Søren Jespersen som ny administrerende direktør for rederiet."

"Søren Jespersen har en indgående erfaring i rederiforhold bl.a. gennem sin tidligere ansættelse som koncerndirektør i DFDS med ansvar for DFDS Seaways."

"Tidspunktet er valgt, fordi de nye opgaver, der skal implementeres nu, bør påbegyndes og gennemføres af rederiets nye direktør."

Mols-Liniens bestyrelse holdt

Eneste punkt på dagsordenen på det ekstraordinære bestyrelsesmøde var valg af medlemmer til bestyrelsen. Her genvalgte generalforsamlingen advokat Frantz Palludan, direktør Bo Jagd, adm. direktør Kaare Vagner, adm. direktør Lars Christensen og adm. direktør Jens Peter Toft.

Ved bestyrelsens konstituering efter generalforsamlingen blev Frantz Palludan genvalgt som

formand og Kaare Vagner samt Bo Jagd blev genvalgt som næstformænd.

Søren Jespersen, der var kandidat til bestyrelsesvalget, genopstillede ikke, idet han blev udpeget til ny administrerende direktør for rederiet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128