23948sdkhjf

Succes med erhvervsbiler

GBA Biler, der er placeret i udkanten af industrikvarteret Greve Main, fik ny ejer november 2008. Den gang overtog Frank Nissen bilforretningen fra den tidligere ejer Poul Erik Jensen. Med nye ledere ved roret har den over 25 år gamle forretning fået en renæssance.
Da Claus Johansen blev ansat som adm. direktør i GBA Biler, Greve, i januar 2009 var det noget af en stor opgave at markedsføre forretningen med dynamik, nye ideer og dugfriske forretningskoncepter.

Det gik over al forventning, og i dag er Claus Johansen ikke bekymret for forretningens geografiske placering, som er lidt udenfor alfarvej.

- Hvis man er dygtig til at drive forretning, tror jeg, at placeringen egentlig er ligegyldig, siger han.

- Selv om der i vores tilfælde ikke ligefrem er tale om en strøgforretning, er placeringen på Greve Main ikke så dårlig endda. Der er mange industrivirksomheder i området, og vi har en solid kundekreds i den lokale egns yderområder. Derfor er jeg ikke det mindste bekymret for GBA Bilers eksistens - hverken nu eller i fremtiden.

Fra Ducato til Fiorino

Eftersom GBA Biler er autoriseret Fiat forhandler har man specialiseret sig i levering, vedligeholdelse og reparation af den italienske producents komplette modelprogram af erhvervsbiler - lige fra den største Ducato til den mindste Fiorino.

Det er gået rigtig godt, siden Claus Johansen kom til. I 2009 fik firmaet afsat 50 minibusser og varebiler. I 2010 var antallet det dobbelte.

- Vi mærker en stor efterspørgsel på erhvervsbiler. Derfor har vi ansat en ekstra erhvervskonsulent. Nu er vi oppe på to, siger Claus Johansen og forklarer, hvad der ligger til grund for det høje salg af erhvervsbiler.

- Vi bilder os selv ind at det skyldes kundetilfredshed, herunder især gode gamle værdier som overholdelse af aftaler, ikke tage flere sager ind end vi kan nå at følge op på, og så den kendsgerning at vi altid har et fornuftigt stort udbud af erhvervsbiler på lager til "strakslevering".

- Visse modeller er endda monteret med opbygninger, herunder blandt andet kølebiler til transport af temperaturfølsomme levnedsmidler

Kvalitet er nøgleordet

- Vi ser jo, at mange i branchen taler meget om kvalitet i forbindelse med slag af erhvervsbiler; men vi ser også, at kun ganske få er villige til at investere i en nødvendig kvalitet.

- Jeg tror selv på, at markedet er på vej mod en opblomstring efter tre magre år. Da vi ikke ønsker at blive taget med "bukserne nede", vil forretningen i nærmeste fremtid øge lageret af salgsklare erhvervsbiler, ligesom der er planlagt optimal udvidelse af de fysiske rammer, der her benytter lejligheden til at præsentere GBA Bilers to erhvervskonsulenter.

- Thomas Rasmussen er ny i forretningen. Han blev ansat for et par måneder siden. Han er ikke udlært bilmand. Til gengæld har han nogle gode menneskelige egenskaber, som på sigt vil være gavnlig for både forretningen og kunderne, vurderer Claus Johansen.

- Derimod står det noget anderledes til med kollegaen Henrik Hedensted. Han kom til GBA Biler i 2009 med 15 års erhvervserfaring som ballast, slutter Claus Johansen, som selv har de første 30 års erfaring bag sig i bilbranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095