23948sdkhjf

Uventet revne aflyser tog over Storstrøm

Banedanmark aflyser en planlagt togkørsel på Storstrømsbroen, fordi en af broens revner er større end antaget.
Den nedslidte Storstrømsbro er hårdere ramt af revner end først antaget.

Derfor har Banedanmark aflyst en planlagt togkørsel på broen fredag aften, der ellers skulle have bragt seks strandede togstammer tilbage til Sjælland fra Falster.

Banedanmark havde ellers efter længere tids røntgenundersøgelser af revnerne på broen givet grønt lys til en særkørsel, så togene kunne passere broens 3,2 kilometer et ad gangen og uden passagerer med 20 kilometer i timen.

Men en ekstra gennemgang af røntgenbillederne inden fredagens passage har afsløret, at en af revnerne er længere end først antaget. Derfor skal den først udbedres med aflastende åg, før togene kan krydse broen.

De sjællandske togpendlere har ellers hårdt brug for togene, som har stået i Nykøbing Falster siden Banedanmark forbød al togkørsel på Storstrømsbroen den 18. oktober, efter at broens første revne blev fundet.

De manglende togsæt har ført til tre aflyste myldretidsafgange morgen og eftermiddag samt færre pladser i regionaltogene på Sjælland.

Banedanmark afsluttede tidligere fredag røntgenundersøgelsen af Storstrømsbroen og fandt i alt 11 revner.

- Revnerne er alle af en sådan karakter, at vi nu kan reparere dem og bringe broen i den stand, der skal til for at klare den aktuelle trafikmængde, sagde områdechef i Banedanmark Søren Boysen tidligere fredag.

På daværende tidspunkt forlød det samtidig, at Banedanmark arbejder hen imod at åbne op for togtrafikken i uge 46 - altså om knap et par uger.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078