23948sdkhjf

Flere vælger brugte lastbiler

Flere vælger nu at lease en brugt lastvogn. Det viser en ny opgørelse fra Finans Nord, der er den suverænt største aktør inden for leasing af brugt materiel.
De danske vognmænd vælger nu i højere grad end tidligere at lease brugte vogne. Antallet af leasede brugte vogne er steget med 27 procent fra 2009 til 2010, mens antallet af leasede nyregistrerede lastbiler er faldet med 24 procent.

Det viser en opgørelse fra Finans Nord baseret på tal fra De Danske Bilimportører.

Direktør Tommy Svendsen fra Finans Nord, der står bag leasingen af 29,6 procent af de brugte vogne, har tydeligt mærket den øgede interesse for brugte vogne, og tendensen ser ud til at fortsætte.

- De første måneder af 2011 viser, at efterspørgslen på brugt materiel fortsat ligger højt og over niveauet for samme periode sidste år, siger Tommy Svendsen, der trods forbedrede tal for leasede nyregistrerede vogne mener, at det endnu varer lidt, inden udviklingen for alvor vender.

- Forsigtigheden er fortsat dominerende i markedet, og det smitter af på salget af brugt materiel, som har været meget højt de seneste år. Det vil fortsætte en tid endnu, men samtidig ved vi, at flere efterhånden har trukket nyinvesteringerne så længe, at de har svært ved at blive ved med at vente. Om de så investerer i helt nyt eller i brugt, bliver i høj grad en vurdering af, hvor sikre de føler sig på aftaler i ordrebogen fremover. Det er dog positivt, at vi ser en stigning i antallet af leasede vogne – nye som brugte, siger Tommy Svendsen fra Finans Nord, der nu ejer knap hver femte danskindregistrerede lastbil over 3,5 tons.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094