23948sdkhjf

Åbent brev til vognmændene

ITD har taget et utraditionelt skridt og sendt et "åbent brev" til sine medlemmer. Brevet har også adresse til DTL’s medlemmer og hele den uorganisaerede del af branchen. Her er brevet i sin helhed.
Kære medlem,

Lastbiltransporten er desværre blevet forbundet med svindel, overtrædelser og fejl i de seneste ugers medie-fokus. Det er absolut ikke noget, vi på branchens veg-ne kan være særligt stolte af. Derfor vil jeg opfordre til, at alle tager sagen alvorligt og får gjort noget effektivt for at stoppe ulovlighederne og sløseriet.

Fra ITD’s side er vi jo meget optagede af at få højnet branchens anseelse i befolkningen og få sat lastbiltransporten på den politiske og samfundsmæssige dagsorden på en mere positiv og konstruktiv måde.

Det gør vi blandt andet med kampagnen “Holder DK Kørende", som vi lancerede sidste efterår. Her til foråret vil bruge kampagnen til en række nye positive initiativer.

De negative overskrifter om snyd og ligegyldighed over for de eksisterende regler trækker desværre i den modsatte retning og gør arbejdet med at højne branchens image sværere og mindre effektivt.

Der er stadig mange nuancer, som medierne er slemme til at overse i deres dækning af problemerne: Reglerne er uigennemskuelige; graden af regulering føles ind imellem helt absurd.

Langt de fleste overtrædelser er fejl og sjusk og ikke bevidst snyd. Ulykkesstatistikkerne er gene-relt for nedadgående osv. Men lad os ikke bruge alle disse uklarheder i mediedækningen som undskyldninger!

Konklusionen oven på køre/hviletidsdebatten er enkel: Der skal strammes op, og det skal ske nu!

Vi har brug for, at en samlet og enig branche tager afstand fra snyderiet og sløseriet, ikke bare i skåltaler og officielle udmeldinger, men også i det daglige arbejde hos såvel speditører som vognmænd og chauffører.

Det er jo stadig de få, der snyder og sløser med tingene og dermed gør livet besværligt for de mange. Vi kan alle gøre en indsats for at gøre livet sværere for dem, der går over stregen.

Overalt hvor vi møder ligegyldigheden og den manglende respekt for reglerne må vi sige klart fra og sætte tingene på plads: Det gælder branchens anseelse, og jo mere vi sætter den over styr, desto sværere bliver rammebetingelserne.

Så lad os give hinanden håndslag på, at det skal være slut. Ikke bare med snyderiet, som jo foretages af de få, men også med ligegyldigheden og lemfældigheden. Overtrædelser af reglerne er aldrig acceptable, og de sender et skidt signal til omverdenen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063