23948sdkhjf

Rederi med på bornholmsk folkemøde

Som et led i Folkemødet på Bornholm bød rederiet Færgen - det tidligere BormholmsTrafikken - indenfor i rederiets telt på Cirkuspladsen i Allinge til et seminar med det provokerende tema: "Har færgerne mistet deres samfundsmæssige betydning i broernes tidsalder? Er færgen kun en kop kaffe og et benstræk på rejsen?"
Det er ikke kun politikere, der får taletid på Folkemødet i Allinge. Det danske rederi Færgen er også en del af Folkemødets aktive deltagere. Rederiet bød i dag torsdag på et seminar om broernes tidsalder og fremtidens færgedrift i Danmark.

Ikke plads til flere broer

Bjarne Madsen, professor fra Center for Regional- og Turismeforskning i Nexø, lagde ud med at redegøre for udviklingen inden for trafik- og færgedrift de seneste årtier.

Han slog hurtigt fast, at mulighederne for flere broer og tunneller snart er udtømt i Danmark.

Derudover påpegede han, at udkantsområderne og de danske øer er i et afhængighedsforhold med færgerne, idet de har ét fælles mål, og færgerne er en vigtig brik i styrkelsen af øernes økonomi:

- Øerne og færgerne er dybt afhængige af hinanden, når det kommer til turisme. Hvis antallet af turister stiger, styrkes ikke alene turismeerhvervet og økonomien på de danske øer, men der vil samtidig være markant flere passagerer på færgeafgangene. På den måde vinder begge parter, forklarede Bjarne Madsen.

Vigtig for yderområder

John-Steen Mikkelsen, adm. direktør i Færgen, var enig og uddybede sine synspunkter omkring færgernes betydning for regional og erhvervsmæssig udvikling i Danmark ­ og i særdeleshed for de danske yderområder:

- Færgerne sørger for, at yderområder og de danske øer er en del af den danske infrastruktur. Jeg er stolt af, at vi i Færgen på den måde er med til at binde Danmark tættere sammen, sagde John-Steen Mikkelsen.

Han fortsatte med at fortælle om de individuelle behov og potentielle interessekonflikter blandt færgefartens forskellige interessenter, nærmere betegnet industrien, turisterhvervet, befolkningen og kommunen.

- Det er vigtigt for yderområder og øer, at der føres en diskussion i kommunal regi med såvel operatører som staten for at opnå den bedst mulige infrastruktur til og fra destinationen; for at opfylde så mange behov som muligt inden for de økonomiske rammer, der vil være tilstede, forklarede John-Steen Mikkelsen.

Efterfølgende fortalte en tydelig stolt adm. direktør om den nye hurtigfærge Leonora Christina, der netop er ankommet til Rønne og indsættes på ruten mellem Ystad og Rønne den 22. juni.

Med omkring 50 procent ekstra kapacitet i højsæsonen vil indsættelsen af Danmarks største hurtigfærge gøre Bornholm mere åben for gæster end nogensinde før.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078