23948sdkhjf

DSV i kartelsag

DSVs italienske datterselskaber, Saima Avandero, er sammen med en række andre transportselskaber blevet undersøgt af de italienske myndigheder for en påstået konkurrencelovsovertrædelse i forbindelse med leverance af vejtransportydelser.
Denne sagsbehandling har udmøntet sig i en administrativ afgørelse, hvorefter Saima Avandero efter myndighedernes vurdering anses for at have overtrådt de italienske konkurrenceregler i perioden 2002 – 2007.

Som følge af afgørelsen er selskabet blevet idømt en administrativ bøde på 23,6 millioner euro. Det svarer til cirka 175 millioner kroner.

DSV er uenig

DSV er uenig i de italienske myndigheders vurdering af sagen, hvorfor afgørelsen vil blive indbragt for de italienske domstole.

Sagens omfang og endelige afgørelse er usikker, men DSV forventer at få helt eller delvis medhold i en kommende retssag.

Såfremt sagen medfører et økonomisk tab for DSV, vil DSV søge refusion hos de tidligere ejere af ABX Logistics, som ejede Saima Avandero før DSV's overtagelse i 2008.

DSV forventer ikke, at sagen vil få væsentlig indflydelse på koncernens finansielle stilling.

Skal overholde lovgivning

For at sikre overholdelse af konkurrencelovgivningen har DSV igennem en årrække implementeret en række politikker og retningslinjer, som skal sikre, at DSVs medarbejdere til enhver tid overholder konkurrencelovgivningen.

Som en del af disse politikker og retningslinjer må DSVs medarbejdere ikke deltage aktivt i lokale og internationale speditørforeninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11