23948sdkhjf

Tysk-dansk samarbejde om kontrolanlæg i Frøslev

I et notat om kontrolposten på motorvejen i Frøslev oplyses, at Vejdirektoratet modtog den underskrevne samarbejdsaftale fra de tyske myndigheder i begyndelsen af februar, altså lang tid før regeringens aftale med Dansk Folkeparti, Pia Christmas-Møller og Per Ørum Jørgensen (KD).
I samarbejdsaftalen er det besluttet, at når kontrolanlægget er færdigetableret, overdrages driftsansvaret til de tyske myndigheder (idet størstedelen af den synlige del af kontrolanlægget er placeret på tysk jord).

Udgifter til løbende drift af kontrolanlægget viderefaktureres fra de tyske myndigheder til SKAT. Når driftsansvaret er overdraget til de tyske myndigheder, har Vejdirektoratet umiddelbart ikke flere forpligtelser i forhold til kontrolanlægget.

Af samarbejdsaftalen fremgår det desuden, at SKAT er den primære bruger af kontrolanlægget, men at det ligeledes vil være muligt for de tyske myndigheder at udføre udrejsekontrol. SKAT har forrang til brug af kontrolanlægget i forhold til de tyske myndigheder," hedder det i Vejdirektoratets redegørelse.

Toldgrænsedebat i folketingssalen tirsdag

Folketinget førstebehandler tirsdag 21. juni beslutningsforslaget vedr. tilbagetrækning af aktstykket om permanent toldkontrol.

Forslaget (B144) er fremsat af S, SF og R samt partistifteren Christian H. Hansen. Finansudvalget kan godkende aktstykket (bevillingsansøgningen), når der er konstateret et flertal imod at trække det tilbage.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097