23948sdkhjf

Nye skraldebiler til Frederiksberg

Frederiksberg Kommune har for nylig udskiftet sin aldrende flåde af renovationsbiler med tretten store topmoderne "skraldebiler" fra den engelske specielproducent Dennis Eagle - og to små moderne Mitsubishi Fuso-biler.
Den samlede ordre er leveret af Dennis Eagles danske importselskab, Phoenix Danmark i Brøndby.

Dennis Eagle bilerne er leveret med identiske opbygninger. Nærmere betegnet drejer det sig om 6x2/4 chassiser, monteret med 19 kubikmeter store komprimatoranlæg. Drivlinerne er kombineret med 300 hk Volvo-motorer, som opfylder både Euro 5 og EEV miljøkravene. Dertil kommer en 6-trins fuldautomatisk Allison gearkasse.

Borgmester-tale

Overdragelsen af den nye vognflåde blev på behørig vis, fejret med en kort ceremoni på Frederiksberg Rådhusplads, hvor borgmester Jørgen Glenthøj (K) sagde, at Frederiksberg skal være en grøn by med et godt og sundt bymiljø.

- Vi opfordrer dagligt borgere og erhvervsliv til at tænke i genbrug og miljø. Vi skal derfor som kommune også selv gå forrest i arbejdet med at sikre en ren by.

- Vores nye moderne skraldebiler er både med til at forbedre miljøet og bidrager til at øge trafiksikkerheden for alle her på Frederiksberg.

Velkommen til nye biler

Efterfølgende bød formand for drifts- og forsyningsudvalget på Frederiksberg, Niels-Ole Heggland (C), de nye biler velkommen således:

- De nye biler udstyret med den nyeste teknik, som blandt andet reducerer risikoen for påkørsler og højresvingsulykker. Det har samtidig været vigtigt for os, at bilerne er gode og sikre arbejdsredskaber for dem, der skal betjene dem.

- Skraldemænd har et fysisk krævende arbejde. Derfor har vi taget dem med på råd, da vi lavede udbuddet. Det er der kommet nogle ergonomisk rigtigt gode løsninger ud af.

Fakta om renovation i Frederiksberg Kommune

Vognparken består af 16 store komprimatorbiler og 3 microbiler.

Bilerne beskæftiger 50 skraldemænd og fire medarbejdere i ledelse/administration.

Frederiksberg Renovation servicerer 51.000 husstande, forretninger og institutioner.

Kommunen har 79.000 beholdere til dagrenovation og 15.600 beholdere til papir, pap, plast og metal.

Årligt budget til renovation: 48 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078