23948sdkhjf

Nyt fra Borgen

Kort nyt fra politikerne på Christiansborg. Læs om DTL, Moms-stop for diesel, surring på trailere og kommunal drift af flyvepladser.
DTL inviterer madpolitikere

Fødevareudvalget har fået en indbydelse fra DTL til et debatmøde om regler for dyretransporter og dyretransportørernes egne forslag til løsninger. DTL-direktør Erik Østergaard sigter på en mødedato i slutningen af april eller begyndelsen af maj, alt efter hvad der passer politikerne bedst

DF: Momsstop for diesel

Den 24. februar 2011 præsenterede regeringen sin strategi for uafhængighed af kul, gas og olie i 2050. Samme dag røg prisen på blyfri benzin over 12 kroner pr. liter. Samtidig gjorde Dansk Folkeparti sig til talsmand for et momsstop på benzin og olie.

- Momsen kunne f.eks. fastfryses på 2,40 kr., når literprisen er over 12 kr. for benzin, forklarer skatteudvalgsmedlem Pia Adelsteen (DF). Hun kender ikke det tilsvarende skæringspunkt for diesel, men det ligger omkring 11 kroner literen.

Surring på trailere

Trafikordfører Anne Baastrup (SF) foreslår i ordets bogstavelige betydning en stramning for trailere. Ting og sager bør må transporteres på en trailer, uden at de falder ned på kørebanen, mener hun. Derfor skal der gøres en indsats for at surre godset fast på traileren - også selv om traileren overdækket, så man forhindrer uheld med eksempelvis møbler, der falder af køretøjerne.

Kommunal drift af flyvepladser

Vibeke Grave (S) vil ikke give tilsagn om at stemme for et lovforslag vedrørende luftfart, før trafikudvalget har været i dybden med SAS’ indvendinger om konkurrenceforvridning og tilsyn med provinslufthavne. Lovforslaget tillader kommuner at eje og drive flyvepladser på et forretningsmæssigt grundlag med tilhørende virksomhed såsom p-anlæg og udleje af lokaler til et cafeteria.

.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078