23948sdkhjf

Vognmænd giver veste til cyklister

I den mørke tid er cyklister svære at se i trafikken. Det vil vognmændene i Vestjyllands Vognmandsforening gøre noget ved.
Derfor har vognmændene allieret sig med Børneulykkesfonden og Codan og skaffet 1.000 cykelveste. De bliver delt gratis ud i Herning midtby til alle cyklister fra den tidlige morgenstund fredag 4. november.

- Vi ønsker at gøre cyklisterne opmærksomme på, at den allerbedste måde at sikre sig på i trafikken, er at gøre sig synlig", siger Poul Jørgensen, der er formand for Vestjyllands Vognmandsforening..

Kampagnen skal sætte fokus på forholdet mellem cyklister og øvrige trafikanter. Forholdet afhænger af, at man kan ses i mørket som cyklist.

Det er ikke mindst vigtigt at sørge for, at chauffører på de store lastbiler har en mulighed for at se de cyklende medborgere og dermed tage hensyn til dem.

Vil vise hensyn

- Vi har i forvejen i vognmandsvirksomhederne et meget tæt fokus på at vise hensyn over for de bløde trafikanter, for vi ved jo, hvor fatalt en ulykke mellem cyklister og lastbiler kan være, siger Poul Jørgensen.

- Udover lys på cyklen og reflekser i øvrigt vil en cykelvest, der særligt bæres af børn og unge i trafikken på skolevejen, bidrage til, at de bliver mere synlige i vintermørket og dermed øge trafiksikkerheden", siger Poul Jørgensen.

- Der uddeles veste til alle cyklister ved udvalgte lyskryds i Herning, bl.a ved Nørregade/Viborgvej, 4. november kl. 7:30-9:00.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062