23948sdkhjf

Chauffører føler sig utrygge i Vestsverige

Over halvdelen af de udenlandske lastbilchauffører føler sig ikke trygge under kørsel i Vestsverige. Mange har også været har været udsat for overfald og tyveri, viser en svensk undersøgelse.
Undersøgelsen er lavet af Handelshøjskolen i Mölnlycke og Risikohåndteringsakademiet. Den baserer sig på et rundspørge blandt 96 udenlandske chauffører, der har kørt på strækningen E6 i Vestsverige.

En fjerdedel af de adspurgte kommer fra Polen, mens en femtedel fra Tyskland. 10 procent af chaufførerne er fra Danmark.

Vil gerne betale

De interviewede chauffører siger selv, at der er et stort behov for sikre rastepladser, og de ville gerne betale op til 150 kroner af egen lomme for at få mere sikkerhed.

For at undgå overfald har de fleste chauffører forsøgt at stille bilen på oplyste rastepladser med bemandede benzinstationer i nærheden.

Mange chauffører undgår so vidt muligt også at parkere i nærheden af storbyområder.

Røverier for millioner

Den danske vognmandsorganisation DTL kender til problemet - ikke kun i Sverige, men også i Danmark.

- Desværre er forbrydelser mod godstransporten ikke et prioriteret indsatsområde, siger DTL erhvervspolitiske chef.

- Kriminelle stjæler og røver for millioner, og det er svært for branchen at tackle problemet, fordi politiet ikke prioriterer det højere. Det går også ud over branchens image.

Alt kan stjæles

Ifølge den svenske kriminalinspektør Per-Arne Nilsson, der leder et EU-finansieret "Project against Cargo Crime" går tyvene efter næste alt.

Der er eksempler på, at tyvene er stukket af med 10 ton frossen kylling, 7 paller Ajax, 5 paller slik, 24 paller bananer foruden 115 motorsave, 130 støvsugere og 870 kg Stimorol tyggegummi.

Fladskærme og barberblade er dog blandt de kriminelles foretrukne artikler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078