23948sdkhjf

20 år med HH-overfarten

Scandlines fejrer 20 års jubilæum for overfarten Helsingør-Helsingborg.
På fredag den 4. november fejrer Scandlines 20 års jubilæum som operatør på Helsingør-Helsingborg færgeoverfarten samt åbningen af terminalbygningen i Helsingør.

Jubilæet markeres i færgeterminalen og om bord på færgerne.

Siden den 3. november 1991 klokken 23.50 er alle anløb af bilfærger gennemført fra terminalen på Færgevej, hvilket har gjort det enklere og mere smidigt at tage sig over sundet. Siden dengang har Scandlines udviklet konceptet for en effektiv trafikmaskine betydeligt, og i dag er der færgeafgang hvert kvarter i begge retninger.

5,8 millioner lastbiler

Hvad angår rutens betydning for regionen gennem de sidste 20 år, taler tallene deres eget tydelige sprog. Siden november 1991 har Scandlines-færgerne krydset Øresund med mere end 30 millioner personbiler, 180 millioner passagerer og 5,8 millioner lastbiler.

Dertil kommer, at færgerne siden dengang har tilbagelagt en distance, der svarer til mere end 100 gange jorden rundt.

Færger renoveres

Jubilæet falder sammen med en omfattende modernisering af færgen Tycho Brahe, som lige nu ombygges på Fayard-værftet på Fyn. Tidligere i år blev færgen Hamlet moderniseret.

Ombygningen er et led i et investeringsprogram på mere end 120 millioner kroner, hvor samtlige færger på linjen Helsingør-Helsingborg ombygges. Målet er at skabe et tidssvarende færgekoncept, som kan sikre en fortsat konkurrencedygtig og pålidelig overfart og tilbyde kunderne en behagelig rejse.

Tror på fremtiden

- Vi er overbeviste om, at overfarten mellem Helsingør og Helsingborg også i fremtiden vil spille en central rolle i udviklingen af den nordlige del af Øresundsregionen, siger Henrik Rørbæk, der er linjechef i Scandlines.

- Med investeringen er vi med til at sikre en effektiv infrastruktur i regionen. Fra vores perspektiv er dette fundamentet for en velfungerende integration mellem Danmark og Sverige.

Sådan fejres jubilæet

20-årsdagen markeres i Helsingør færgeterminal fredag den 4. november fra klokken 10 med uddeling af balloner til de mindste. Samtidig spiller Helsingørs Jernbaneorkester mellem klokken 16 og 17, og der vil være specielle priser på landgangsbilletter fra fredag og hele weekenden igennem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141