23948sdkhjf

Ledergruppe overtager Chereau

Den franske producent af kølevogne er reddet. Fabrikken fortsætter med ny ejergruppe, som består af de tidligere ledere. I Danmark fortsættes samarbejdet med CNA-Handel.
Ledergruppe har overtaget den franske kølevognsproducent Chereau med virkning fra den 22. december 2009. Redningsplanen er kommet på plads efter at de lokale og regionale myndigheder samt den franske regering har støttet ledergruppens ansøgning. Projektet blev også forelagt medarbejdernes foreninger, og fik enstemmig tilslutning.

Ledergruppen er støttet af to investeringsfonde og fik den fulde støtte af de bagvedliggende banker. Finansieringspakken giver garanti for firmaets cash-flow, korttidskreditter og nødvendige investeringer.

Ledergruppen består af:

* Alain Guermeur, formand og adm. direktør.

* Patrick Guiffant, produktionsdirektør.

* Pierre-Yves Le Bot, administrations- og finansdirektør.

* Philippe Legendre, salgs- og marketing-direktør.

Chereaus tidligere aktionær – Trailer Holding GmbH – blev trukket med ned, at Chereau’s søsterselskab Kögel måtte indgive i slutningen af sommeren 2009. Den 3. november 2009 blev Kögel solgt til tyske Humbauer, og Trailer Holding GmbH’s administrator satte sig derefter for at sælge Chereau. Det er nu lykkedes.

I Danmark fortsættes salg og marketingsamarbejdet med eneimportøren CNA-Handel, som det har været tilfældet siden 1981.

Resultater 2009, opgaver 2010

- Markedet for kølevogne i Europa har generelt klaret sig bedre end markedet for standard industrikøretøjer, forklarer Carsten Johansen fra CNA-Handel, der fortsætter samarbejdet med Chereau efter ledelsesskiftet.

- I denne situation har Chereau øget sin markedsandel i de fleste europæiske lande takket være en stram kvalitets- og fleksibilitetskontrol. Firmaet har altid været i stand til at imødekomme kundernes krav.

- I begyndelsen af 2009 havde Chereau også en fyldt ordrebog, med ordrer afgivet før krisen. Nedgangen i aktiviteterne har derfor været begrænset til 40 procent sammenlignet med 2008.

Tidlig tilpasning

- Chereau begyndte allerede at reducere sin medarbejderstab i oktober 2008 for at tilpasse sig forudsigelserne for 2010, fortsætter Carsten Johansen.

- Korttids- og midlertidige ansættelsesaftaler blev ikke fornyet. I april implementerede Chereau en kortere arbejdstidspolitik, hvorved man reducerede arbejdstiden gennemsnitligt med en uge pr. måned.

Overalt har man meget aktivt introduceret yderligere metoder for at forøge produktiviteten for dermed at sikre firmaets indtjeningsgrundlag.

Strategi er klar

Chereau’s strategi vil blive intensiveret på en veltrådt sti.

* Skræddersy udstyr til kundens ønsker.

* Styrken kvaliteten af produktet.

- De meget forskellige kundeønsker kræver fortsat udvikling for at kunne imødekomme specifikke kundeønsker til bedst mulige pris, siger Carsten Johansen.

- Derfor fortsætter Chereau med at udvikle og forbedre produktet. Alene i 2009 er disse tiltag gennemført:

* Ny vekselladsopbygning i april.

* Ny bagende med forøget styrke i både paneler og chassis.

* "Double-Flow" luftventilations-system.

* Automatisk platform højdejustering til dok. Denne introduceres i begyndelsen af 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125