23948sdkhjf

Tankrensningsanlæg giver tryghed

Som led i en omfattende renovering har Truckcenter Midtjylland i Hjøllund installeret Danmarks nyeste og mest avancerede tankrensningsanlæg.
Det tidligere Midtland Auto, som gennem 25 år har drevet værksteder i Hjøllund og Padborg, har i den seneste tid udbygget og moderniseret faciliteterne. Centrene, der servicerer alle former for lastbiler, busser og trailere, har skiftet navn til henholdsvis Truckcenter Midtjylland og Truckcenter Padborg.

Med de nye faciliteter og en udvidet produktvifte ønsker man nu at udbygge kundekredsen.

Ud over reparation, opbygning, syn og service tilbyder Truckcenter Midtjylland bilvask og tankrensning.

Man har netop installeret et helt nyt rensningsanlæg i Hjøllund, som er ét af de kun syv steder i Danmark, der tilbyder indvendig rengøring af tanktrailere. Ifølge teamleder Carl Ebsen er anlægget ikke blot landets nyeste, men også det mest avancerede.

– Den høje ydelse skyldes de hele fire dysehoveder samt avancerede desinficeringsfunktioner og effektiv damprensning. Desuden har anlægget markedets bedste sæbesystem og automatisk temperaturstyring, siger han.

Carl Ebsen har i 20 år haft med fødevaregodkendt tankrengøring at gøre og arbejder løbende på at optimere procedurerne.

– Vi lægger vægt på, at alle produkter og arbejdsgange er veldokumenterede, siger han.

- Kunden er hurtigere videre, end når han benytter knap så moderne anlæg. Derfor kan man også køre lige igennem rensehallen hos os.

Ebsen fortæller, at anlægget også rengør mange køletrailere, silobiler og foderbusser, og at hallen til udvendig vask er blevet opgraderet med blandt andet nyt skumanlæg.

HACCP-principperne

For Truckcenter Midtjyllands mange kunder inden for fødevaretransport kan det få særlig store konsekvenser, hvis ikke tankrensningen er i orden.

– Det er en af grundene til, at vi følger HACCP-principperne og benytter godkendt kvalitetsstyring, siger Carl Ebsen.

- Vi gennemfører også løbende risikovurderinger og interne stikprøvekontroller samtidig med at eksterne auditører aflægger kontrolbesøg flere gange årligt.

Kræver dokumentation

En af de kunder, der lægger særlig vægt på rensekvalitet og hygiejne, er fødevaretransportøren Holger Kristiansens Eftf. fra Aalborg, hvor afdelingschef Carsten Juul både kræver omfattende dokumentation, kvalitetsstyring, ISO-certificering og mulighed for udstedelse af rensecertifikater.

- I fødevarebranchen kan en enkelt fejl lukke en virksomhed, siger han.

- Derfor stiller vores kunder naturligvis strenge krav til deres leverandører og dermed også os. Derfor må vi gøre det samme. Det giver tryghed, at Truckcenter Midtjylland har alle relevante godkendelser og kan håndtere vores specielle krav. Samtidig spiller det også en rolle, at de kan tilbyde såvel indvendig som udvendig rengøring af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, siger han.

For at sikre ensartet, miljøvenlig og effektiv indvendig rengøring arbejder både Aalborgvirksomheden og Truckcenter Midtjylland med enslydende, præcise forskrifter for rensning af tanktrailere.

– Intet må være overladt til tilfældighederne. Hygiejnen skal være i top, uden at vi belaster miljøet unødigt. Derfor har vi præcist formuleret, hvordan og hvor længe trailerne skal renses, siger Carl Ebsen.

Han oplyser, at vejledningerne blandt andet angiver, hvor varmt vand der skal bruges, om der skal anvendes rengøringsmidler, og om specielle procedurer skal følges.

Skal kunne spores

Principperne, som Truckcenter Midtjylland følger, foreskriver, at alle tankrensningsaktiviteter er dokumenteret syv år tilbage. Hos Holger Christiansens Eftf. kan Carsten Juul bekræfte, at sporbarhed er essentielt i fødevarebranchen.

– Vi fører logbog over, hvilke transporter der gennemføres med den enkelte trailer. Vi kan altid dokumentere de seneste laster, siger afdelingschefen, der er begejstret for de nye vaske- og rensefaciliteter ved krydset mellem A13 og A15.

– Anlægget er landets mest moderne. Effektive, og fleksibiliteten er i top.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141