23948sdkhjf

DTL tilfreds med forlænget cabotageforbud

DTL er tilfreds med, at Transportministeriet har forlænget cabotageforbuddet for Rumænien og Bulgarien med ét år til udgangen af 2010.
Det betyder, at rumænske og bulgarske lastbiler fortsat ikke må udføre cabotagekørsel – kørsel med gods mellem to danske destinationer.

- Vi har anbefalet forlængelsen, der gerne måtte udvides til 2012, hvis det stod til os, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard.

- EUs nye og mere præcise cabotageregler træder i kraft i hele EU den 14. maj. Desværre er rammevilkårene fortsat så forskellige, at incitamentet til ulovlig cabotage fortsat er til stede.

- Før at der bliver åbnet op for yderligere cabotage, er der behov for, at politiets kontrol viser sin effektivitet, og at der udstedes mærkbare bøder til dem, som overtræder reglerne. Desuden har vi jo oplevet problemer med lovovertrædelser og trafiksikkerheden på grund af et stigende antal øst-chauffører, fortsætter DTL-direktøren.

Passende med et år mere

DTL har i et høringssvar sidste år anbefalet en forlængelse af cabotageforbuddet.

På linje med Færdselsstyrelsens anbefalinger mener DTL, at et år mere i første omgang vil være passende, fordi de ændrede cabotage-regler med en mere præcis definition af cabotagekørsel vil være indført inden for hele EU 14. maj i år.

Finland og Storbritannien har også forlænget cabotageforbuddet for de to lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062