23948sdkhjf

Dansk rapport om modulvogtog på engelsk

Efter et halvt års oversættelsesarbejde foreligger midtvejsrapporten om modulvogntogsforsøget på engelsk, så interesserede i det øvrige EU og ikke mindst EU-kommissionens direktorat for transport - DG MOVE - kan læse om de danske erfaringer.
- Hele EU skal kunne læse den positive midtvejsrapport om modulvogntogsforsøget, udtalte trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) til Transportmagasinet i juni. Dengang opfordrede han transportminister Hans Chr. Schmidt (V) til at sørge for, at rapporten blev oversat til engelsk.

Oversættelsen kommer kort tid før iværksættelsen af et begrænset etårigt forsøg i Tyskland, hvor halvdelen af delstaterne er imod.

Modulvogntog har hidtil ikke været involveret i færdselsulykker, konstateres det i midtvejsrapporten fra begyndelsen af juni 2010 om det igangværende forsøg, som blev indledt i november 2008 og løber frem til udgangen af 2011. Den danske regering har besluttet at forlænge forsøget til 2017, men man har endnu ikke formuleret et formål med det til brug over for EU-kommissionen. Det arbejder embedsmændene i Transportministeriet i ojeblikket på.

Kun uheld med personbil

Derimod er der sket en lille forøgelse af personbiluheld på en halv snes af i alt 150 lokaliteter, som er tilpasset de 25,25 meter lange lastvogntog. Disse steder er udvalgt som "opmærksomhedspunkter", oplyses det i Vejdirektoratets rapport, der er lavet af konsulentvirksomheden Grontmij/Carl Bro.

Ved årsskiftet 2009/10 var der registreret 316 modulvogntogsenheder. De fordeler sig med 105 dolly'er, 4 sættevogne, 207 linktrailer samt et ukendt antal lange påhængsvogne, der ikke kan identificeres i motorregisteret.

Rapportens forfattere kigger særligt på 61 virksomheder, som tilsammen råder over 99 modulvogntogsenheder, der hovedsageligt har været anvendt til transport af fødevarer og stykgods.

0,8 procent af godset

- På baggrund af materialet i særkørslen af kørebogen kan det anslås, at modulvogntog i 2009 fragtede omkring 0,8 procent af den nationale godsmængde og stod for 0,9 procent af trafikarbejdet i Danmark, opsummerer Vejdirektoratet.

Modulvogntog bruges primært til længere øst/vest-transporter på tværs af landsdele. Deres andel af den samlede lastvognstrafik over Storebæltsbroen er steget fra 1,3 procent i januar 2009 til 2,4 procent i december 2009. Derimod er der tale om et fald for Øresundsbron fra 5,1 procent til 4,5 procent, hvilket afspejler den generelle udvikling i godstrafikken over Øresundsbron.

Læs mere

Rapporten kan læses på følgende link: http://www.ft.dk/samling/20101/almdel/tr...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062